Seuraavanlaista on ilmestynyt sitten lokakuun lopun:

Tutkimus

Fiktio

  • Joulukuussa ilmestyneessä verkkolehti Varjorikko 2/2020:ssa julkaistiin myyttisdokumentaristinen novellini Pyro-ornitologian haasteet. Kolmen näytöksen novelli elämästä, kuolemasta ja elämästä, myyttisistä maailmoista ja televisiotuotannon kiemuroista – tulilintubongareille, hyväsydämisille tutkimusmatkaajille, elonkehän kuolevaisille.

Päätoimittajan viimeinen henkäisy

  • Toimin kolme vuotta Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien lehden Kosmoskynän päätoimittajana. Viimeinen lehteni, Kosmoskynä 2/2020, käsittelee tutkimusteni, ajatusteni ja fiktioni ydinaluetta, kaikkien kiinnostusteni risteyskohtaa: sitä mikä on kummaa, ja miten tämä tiivistyy ns. outouden aikana, kun tiedostamme vallitsen ekokatastrofin. Lehdessä käsittelin itse kahta aihetta: muutaman vuoden takaisen Annihilation-elokuvan epäsuhtaisuutta Jeff Vandermeerin Eteläraja-trilogiaan verrattuna, sekä sitä, miten (uus)kummaa fiktiota voisi tulkita myyttiseksi trickster-hahmoksi. Ainakin jälkimmäisen kirjoituksen julkaisen jonain päivänä verkossa, mahdollisesti tällä sivulla.

 

Vuosi 2021 alkaa yhden tieteellisen artikkelin kirjoittamisella, toisen jatkokehityksellä, erään yleistajuisen kasaamisella, aineiston kahlaamisella, maailman (erityisesti Yhdysvaltojen tilanteen) tarkkailulla. Kalenterissa on hyvin vähän deadlineja, toistaiseksi. Mutta vapaus asettaa paljon vaatimuksia. Arvelen, että tärkein taustatyö on nyt tehty, joten se muu työ – etualatyö – saa huomattavasti enemmän painoarvoa.

Iltaisin jatkan proosan parissa. Sielläkin suunnalla ideat elävät, kasvavat, pakenevat vankiloista ja oppivat ymmärtämään itseään, sitä mitä ne olivat tehneet aiemmassa elämässään väärin. Lisäksi katson elokuvia, ja aion myös kirjoittaa niistä.

Hermes – viestinviejä, maailmojen ylittäjä, kujeilija, eräänlainen esikuvani – potkikoon minua takalistoon, että työni etenisi toivotulla tavalla. Pysykää terveinä ja tiedonjanoisina.