julkaisut goodreadsissa | email: contact@tonisaarinen.fi

Kirjoitan spekulatiivista fiktiota – toistaiseksi se tarkoittaa novelleja. Proosani tie kulkee liminaalipolkuja läpi Outojen laaksojen kotiin Unheimlichiin riemusta tai kauhusta kiljuvassa, kaiken hajottavassa mielikuvatusten karnevaalikulkueessa. Tätä on kvantasia: fiktiota, jossa toisiinsa lomittuvat todellisuudet kilpailevat siitä, mikä on epätodellisin. Abstrakti muuttuu konkreettiseksi ja konkreettinen abstraktiksi. Pahaa ja hyvää ei erota toisistaan, niiden puvut ovat yhtä komeita.

Tavoitteeni on haastaa lukija surrealismista vaikutteita ottavalla kerronnalla, toden ja epätoden sekoittamisella, myyttien uusiokäytöllä ja uudelleentulkinnalla, hirsipuuhuumorilla sekä kauhun filosofian monipuolisella hyödyntämisellä. Tai sitten vain olemalla vähän överi.

Aiheeseen liittyvää

  • Matkalle, eksyksiin, Epätielle!
    Epätie: kauhutarinoita kotimaanmatkailusta (Nysalor, 2022) on uusi suomalainen antologia, jonka toimitin yhdessä Reetta Vuokko-Syrjäsen kanssa. Novellikokoelma ilmestyi 13.5.2022, ja se on tilattavissa muun muassa kustantajan verkkokaupasta. Kokoan linkkejä ja tietohippusia kirjasta erilliselle sivulle – eksykääpä ehtiessänne tänne!