julkaisut goodreadsissa | email: contact@tonisaarinen.fi

Kirjoitan spekulatiivista fiktiota – toistaiseksi se tarkoittaa novelleja. Proosani tie kulkee liminaalipolkuja läpi Outojen laaksojen kotiin Unheimlichiin riemusta tai kauhusta kiljuvassa, kaiken hajottavassa mielikuvatusten karnevaalikulkueessa. Tätä on kvantasia: fiktiota, jossa toisiinsa lomittuvat todellisuudet kilpailevat siitä, mikä on epätodellisin. Abstrakti muuttuu konkreettiseksi ja konkreettinen abstraktiksi. Pahaa ja hyvää ei erota toisistaan, niiden puvut ovat yhtä komeita.

Tavoitteeni on haastaa lukija surrealismista vaikutteita ottavalla kerronnalla, toden ja epätoden sekoittamisella, myyttien uusiokäytöllä ja uudelleentulkinnalla, hirsipuuhuumorilla sekä kauhun filosofian monipuolisella hyödyntämisellä. Tai sitten vain olemalla vähän överi.

Aiheeseen liittyvää

  • Kuolleita kukkia Miasmalasta – lokakuussa 2024!
    Töttöröö: Osuuskumma julkaisee 1.10.2024 myyttipunkahtavan esikoisromaanini Kuolleita kukkia Miasmalasta! Margaretin perheellä on ongelmansa. Kaikessa hurmaavuudessaan he ovat varkaita, huijareita, metafyysisiä anarkisteja, Järjestyksen vankkumattomia vihollisia ja yleisiä uhkatekijöitä – eivätkä vähiten toisilleen. Kun tuonpuoleisen julma hallitsija Luutar kaappaa perheen kuopuksen, he lähtevät pelastusretkelle. Miasmalassa, kuolleiden kaupungissa, työ jatkuu ikuisesti ja kyseenalaistamatta. Vainajille viihdettä tarjoavat vain viattomia pelastavien sankarien ...
  • Matkalle, eksyksiin, Epätielle!
    Epätie: kauhutarinoita kotimaanmatkailusta (Nysalor, 2022) on uusi suomalainen antologia, jonka toimitin yhdessä Reetta Vuokko-Syrjäsen kanssa. Novellikokoelma ilmestyi 13.5.2022, ja se on tilattavissa muun muassa kustantajan verkkokaupasta. Kokoan linkkejä ja tietohippusia kirjasta erilliselle sivulle – eksykääpä ehtiessänne tänne!